DTS BLOG: HET STARTSCHOT

het is 24 januari, dus dat betekent dat eindelijk alles online komt en dat iedereen wordt volgespamd met info en details over een van mijn grootste uitdagingen ooit:
ik ga naar New Zealand.

Ik heb zoveel energie! Ik weet al sinds het begin van het jaar dat ik ga. Sommigen weten trouwens al sinds de 1e dat ik weg ga, maar er moet gewoon zoveel gebeuren dat ik eerst maar eens wat dingen ben gaan regelen. Er komen zulke toffe dingen aan!!!:

TWEE WORSHIP NIGHTS,
EEN FUNDRAISER,
LIVINGROOMWORSHIP

CAKES
KAARTJES
POSTERS
TASJES

en vast nog veel meer.
Klik hier voor de actuele events

Oke maar in ieder geval, ik weet dus al een tijdje dat ik ga. Het begon zegmaar in december: ik kreeg steeds meer het gevoel dat het tijd was om te gaan. Ik wilde al naar New Zealand sinds dat ik een irritante puber ben, en dit ging gepaard met een driejarig verlangen om op DTS (daar hebben we het zo over) te gaan; een verlangen waarvan ik geloof dat God deze heeft ingegeven.
Ik heb het nodig om even weg te gaan, om de wereld te zien. De laatste jaren heb ik heel hard mogen knokken, ook voor anderen, maar ik merk dat het ook goed voor me is om aan mezelf te denken. Daarnaast wil ik heel graag mijn talenten, roeping en kwaliteiten verdiepen. Naast mijn beeldend makerschap ben ik namelijk zeer actief als muzikant en ben ik bevestigd in mijn gaven voor aanbidding, leiderschap en discipelschap. Ik heb daarom besloten om een christelijke trainingsschool te volgen, waarin ik deze gaves mag onderzoeken en uitdiepen. Deze school heet officieel ‘Discipleship Training School‘ (DTS) en is dan ook specifiek gericht om te geven wat ik zoek.

De school is ingedeeld in twee fases: de toerusting fase en de outreach. Tijdens de toerusting fase krijg ik lessen en excursies waarin ik op theoretische wijze wordt toegerust op gelovig gebied. Onderwerpen zoals: ‘Wie is God?’, ‘Wat is Zijn vaderhart?’, ‘Wat is Profetische aanbidding?’ komen aan bod, maar nog veel meer. Ik ga niet alleen aan mezelf werken daar: na de toerusting fase is de outreach, waarin de toerusting fase in praktijk wordt gebracht door in contact te komen met verschillende mensen: christelijk, niet christelijk, arm, rijk, etc.
Het doel is om voor die mensen te voorzien en ze Zijn liefde te mogen openbaren. Conclusie: vet veel zin in dus.

“Maar David. waar ga je dan eigenlijk naar toe?”

Gerry Westerhuis uit IJmuiden

Nou Gerry, leuk dat je dat vraagt! Ik zit in de buurt van Tauranga, The Bay of Plenty. Een super mooi gebied, waarschijnlijk nog mooier dan de foto! Wanneer ik er ben is het wel winter, als je me kent snap je hoe dat vrij onorthodox is. In ieder geval, het is heel dichtbij de bewoonde wereld en tegelijkertijd zit ik midden in de natuur.


(Italia was ook een idee geweest, maar deze laars is toch vele malen toffer)

“We are honoured as a staff and ministry that you would consider attending a DTS with us here in Tauranga. We know you are making tremendous sacrifices to take this step of faith, and we look forward to growing together in Christ as we pursue God’s calling on our lives. Each school is as unique as the individuals who attend, so we look forward with anticipation to see how God will use your school to further His Kingdom in the Nations. We are deeply committed to you and to God’s plan for your life.”

Cheyne Hosking, DTS Director

Het gaat veel werk kosten om het allemaal voor elkaar te krijgen, een van de grotere uitdagingen is wel alles regelen met school zodat ik een half jaar weg kan, maar de allergrootste is het geldbedrag: €10,000 euro wil ik bij elkaar hebben voordat ik ga. Op het moment dat dit online staat, staat de teller op €600. Een lange weg te gaan dus! Heb je een centje te missen, dan zou ik daar heel dankbaar voor zijn.

Het is tijd om op reis te gaan, een van mijn levensbehoeftes, een grote stap in zelfstandige volwassenwording. Ik hou voorafgaand aan de reis en tijdens de reis zelf deze blog bij, om zo een ieder op de hoogte te houden en omdat ik het gewoon super leuk vind. De filosoof Emmanuel Levinas beschrijft het mooi:
“Het is niet jij die de wereld een plaats geeft, maar het is de Ander, die jou aanspreekt, appelleert en jou een plaats geeft”

Dat klopt wel aardig.

Check trouwens ook mijn Instagram, waarop ik actief ben. Niet alleen ter voorbereiding voor de reis, maar ook voor mijn beeldend werk en worship-gerelateerde onderwerpen.

Jullie krijgen nog genoeg van me te horen, maak je daar maar geen zorgen over! Tot snel!

Zegen en liefde,
David R. de Haan