DTS BLOG: tijd voor vertrek

164 dagen.

of, 5 maanden en 13 dagen. 3936 uur?

Het ene getal laat de verstreken tijd korter voelen de andere. Ik moet zeggen, zo voelt het ook wel een beetje: ik herinner me momenten waarbij dagen jaren voelde en zo ook momenten waarbij ik verbaasd was dat het allemaal zo snel ging. Laatst kreeg ik te horen van een YWAM’er dat ik mijn DTS ook zo ga ervaren en het zal me dus benieuwen hoe snel het allemaal zal gaan. Ik ben in ieder geval blij:

het is zover!

Alles is gekocht, gereserveerd, voorbereid. De laatste weken woonde ik weer even bij mijn ouders en sindsdien wordt mijn kamer onderverhuurd. Lekker wandelen, lachen, naar de Efteling: allemaal leuke plannen tijdens deze laatste dagen. Maarja, daar hebben jullie natuurlijk niets aan. Je vraagt je misschien af:

“Maar David, wat is het plan nu dan?”

Gerry Westerhuis uit IJmuiden

Leuk dat je dat vraagt Gerry, ik zal jullie even meenemen op mijn vlucht naar New Zealand. En als je je net als Gerry op sommige momenten afvraagt: ‘waarom heb je dit gedaan?’, besef je dan even dat ik een student ben zonder werkelijk budget.
Ready?

15 JULI

14:00
Schiphol Airport – Beijing (CN)
vliegnummer: CZ346
aankomsttijd: 06:00 lokale tijd (00:00 in Nederland)
overstap van 2,5 uur.

Tijdverschil NL-CN is +6 uur. Dat wordt wennen. Daarbij komt ook dat ik mag gaan rennen als ik vertraging heb. Conclusie: komt wel goed.

16 JULI

08:30 (NL 02:30)
Beijing – Guangzhou (CN)
vliegnummer: CZ3108
aankomsttijd: 11:40 (NL 05:40)
overstap van 12 uur en 50 minuten

Ik heb echt geen idee wat ik dan ga doen. Tijd genoeg om Mandarijn te leren denk ik. Ik kan het vliegveld waarschijnlijk niet af, omdat China toch wel best communistisch is: je hebt een speciaal visum nodig en daarnaast sta je uren te wachten om door de douane te kunnen.
Wat je allemaal wel niet over hebt voor een goedkopere vlucht.Iemand nog een leuke film in gedachten? Ben nu Star Trek aan het bingewatchen voordat m’n DTS begint, anders dan kan ik een half jaar wachten voordat ik hem af kan kijken.

17 JULI

00:30 (NL 18:30)
Guangzhou – Auckland (NZ)
vliegnummer: CZ305
aankomsttijd: 16:00 (NL 06:00)

Wanneer ik aankom, hand in hand met mijn jetlag, ga ik direct naar een super leuke hostel, genaamd Haka Lodge. Ik verblijf hier tot 20 Juli en zal hier gewoon even lekker vakantie houden. Daarna pak ik de bus naar Tauranga!

Vanuit de DTS is er een Facebook pagina opgezet, waarvanuit ik al contact heb mogen hebben met een aantal super toffe mensen. Zoals het er nu uitziet, ben ik de enige Nederlander. Verder zijn er Amerikanen, Britten, Schotten, Denen, Zwitsers, en nog veel meer! Met een aantal zal ik samen reizen vanaf 19 Juli.

Ik heb de laatste dagen afscheid genomen van veel van mijn vrienden en familie – soms met veel verdriet. Tuurlijk zien we elkaar weer, maar ik ben gewoon super slecht in afscheid nemen: zondag kwamen er allemaal vrienden van mij langs, ongepland en spontaan. Ik moest drie keer afscheid nemen voordat ik echt weg kon… Elk afscheid was daarentegen in blijdschap. Veel (uit)zegeningen en geluk.

Het is een fijn idee dat het eindelijk zo is, een nieuw seizoen met nieuwe mogelijkheden. De profetieën en zegeningen hebben het fundament gelegd voor alle dromen en verwachtingen voor deze reis.

I’m so stoked.